dilluns, 6 d’octubre del 2008

Nova arquitectura a Chicago



















Darrera la monolítica façana de granit del AON center -l'antic Standard Oil/Amoco building, amb una història digna de ser explicada en una altra ocasió- s'insinuen les fluides i suggerents línies de la façana de l'edifici Aqua, un dels nous projectes arquitectònics que el segle XXI està portant a la meca de l'arquitectura moderna. Chicago viu, hores d'ara, un procés urbanístic que afegirà al seu magnífic skyline banyat pel llac Michigan, un grapat d'edificis singulars, entre els quals hi ha aquest.

Amb 87 pisos i uns 250 metres d'alçada, la jove arquitecta Jeanne Gang (1964), ha dibuixat una façana que vol esdevenir metàfora de les ondulacions de l'aigua, homenatge al llac Michigan i al riu Chicago, a través d'uns voladissos d'amplada variable, que sorgeixen de l'estructura central de vidre, tot creant una sensació evident de dinamisme. L'Aqua, que hostatjarà un hotel, vivendes i apartaments de lloguer, està previst que sigui inaugurat l'any 2009, i esdevé una mostra més de la arquitectura escultòrica, tan de moda els darrers temps.




Timelapse de la construcció del Aqua
Font: canal de video de andrsdtz a Youtube


Mentrestant, a Dubai s'acaba de presentar el que ha de ser l'edifici més alt del món, d'un quilòmetre d'alçada. El que està passant a la capital de l'emirat àrab, però, mereixerà un altre post.