dimarts, 26 d’agost del 2008

Una portella al cel...





















Encara que sembli mentida, per aquí hi passa una persona, i és la única manera d'arribar dalt de tot d'un dels pilars del Golden Gate Bridge, llevat d'aquells especialistes ensinistrats per a pujar-hi a través dels cables. El més popular pont penjat del món és, a la vegada, una de les mostres més insignes i equilibrades que poden fer-se valer per a exemplificar la combinació perfecta entre l'art i l'enginyeria. Elevat a la categoria d'icona des de la seva inauguració, l'any 1937, Vertigo d'Alfred Hitchcock el consagrà com a escenari d'una de les escenes més pertorbadores de la història del cinema, quan Kim Novak-Madeleine es llençà a les profundes aigües de la badia, i James Stewart-Scottie es va veure obligat a salvar-la.

Amb motiu del seu 50è aniversari, la periodista local Elaine Corral fou convidada a pujar al petit ascensor de servei, situat a l'interior de la torre sud, invisible als ulls dels milers de turistes curiosos que hi fan cap. L'artefacte trigava, aleshores, prop de cinc minuts a fer els 152 metres d'alçada a la qual els pilars s'eleven sobre la via transitada, tenint en compte que la seva alçada total sobre el mar és de 227 metres.... Una experiència inoblidable.

Per cert, el característic color del pont, anomenat orange international, fou escollit per les seves propietats de visibilitat enmig de l'habitual boira de la zona, i està composat per un 69% de magenta, un 100% de groc, i un 6% de negre.